Utvika

Gård & Camping
booking@utvika.no

[gtranslate]

Om oss

Historie 

Det hele startet i 1984 når man pusset opp stabburet på gården. I stabburet ble det kjøkken, bad og to soverom, og med skilt i veikanten viste det seg at det var mange som ønsket seg overnatting. Etter 5 år med en forholdsvis enkel markedsundersøkelse så man et behov for mer overnattingskapasitet og Utvika Camping sto ferdig 8. juli 1990. Siden den gang har camping som ferieform, demografi og verden utviklet seg; kravene forandrer seg og camping er ikke som det en gang var. Gjennom årene har man holdt ved like og jobbet seg gjennom trange tider, men har i dag et produkt og rykte man kan være stolt av. Fokus på fremtiden og utvikling gjør at vi har satset mange millioner på låven. Låven har stått på gården i over 100 år og er viktig for historien, akkurat som stabburet. Den blir derfor bevart så langt det lar seg gjøre med gamle konstruksjoner og utseende, men med tilbygg på hver langside som en beskyttende ramme. I låven finnes resepsjon, kiosk/ minimarked, kafé/ restaurant, forsamlingslokaler og 11 rom for bed and breakfast.

Vertskap 

Plassen ble etablert og drevet av Torill og Brede Johbraaten. Etter hvert har det blitt en familiebedrift hvor barna er involvert. Anita er daglig leder og Helene er servicemedarbeider.  

Miljø og bærekraft 

Vi er miljøsertifisert som Miljøfyrtårn. Det betyr at vi tar et aktivt valg i forhold til miljøet, med en forventning om at gjestene gjør så godt de kan. Det innebærer kildesortering av søppel, spare strøm, vurdere innkjøp og bruke beina eller sykkel fremfor bil. Vi jobber for at de ansatte skal ha et godt arbeidsmiljø og trives. Vi velger så langt det er mulig lokale tilbydere, miljøsertifiserte tilbydere og miljømerkede varer og produkter.

I tillegg til miljøaspektet jobber vi med bærekraft. Det innebærer at vi har fokus på sosiale og økonomiske valg også.  Blant annet skal vi velge lokale tilbydere så langt det lar seg gjøre ved kjøp av varer og tjenester. Vi har også lokale ungdommer som har sommerjobb for første gang, og som gjerne kommer igjen år etter år. Vi samler inn pant og donerer til Kreftforeningen, og har hjertestarter på området. 

I byggeprosjektet er det brukt lokal arbeidskraft så langt det har vært mulig; alle hovedleverandører har hatt kjøretid på mindre enn 40 minutter. I tillegg har vi så langt det har vært mulig valgt miljøvennlig, blant annet boret etter grunnvarme og har vannbåren varme i alle gulv. Der sparemuligheter har vært mulig er det brukt, blant annet LED i alle lamper og spareinnstillinger på vann. Av interiør og utstyr er veldig mye kjøpt billig eller fått gratis på finn.no, blant annet bord, stoler, kontormøbler og kjøkkenutstyr.

Klikk her for å lese årets klima- og miljørapport